Acordare Burse Kiwanis Galati 2019-2020

Kiwanis Galați a finalizat acordarea burselor școlare pentru anul 2019-2020

 

Acordarea de burse de excelență copiilor merituoși din medii nefavorizate este principalul scop al Asociației Club Kiwanis Galați. Ne bucurăm că și în anul 2020 am reușit să ne ducem la bun sfârșit acest scop.

Investiția în educație este o investiție într-un viitor mai bun, atât pentru copiii care primesc astfel o șansă în plus la o viață mai bună cât și pentru societate, în general. Din păcate, în România, conform unui raport al Organizației Salvați Copii și al Avocatului Poporului, peste o treime dintre copii trăiesc sub pragul sărăciei în timp ce 150.000 dintre ei merg seara la culcare flămânzi. Nu este de mirare că tot România înregistrează și cea mai mare rată din Uniunea Europeană a mortalității în rândul copiilor.

Atunci când mergi seara la culcare cu gândul la foame, nu dorința de a invăța este cea care îți stăpănește visele și ambițiile.  Același raport menționează că media în privința copiilor care trăiesc în sărăcie este de 5,9% în UE, în timp ce în România este de 21,5 procente! Deși în scădere, conform celor mai recente date estimate Eurostat, România rămâne statul european cu cea mai mare diferență la indicatorul sărăciei sau excluziunii sociale între copii și totalul populației.

Pornind doar de la aceste cifre îngrijorătoare și întristătoare, noi, cei de la Kiwanis Galați credem că am identificat corect una din cele mai mari nevoi ale societății noastre: asigurarea unui viitor educațional decent pentru cât mai mulți dintre copiii defavorizați. Iar acest lucru nu se poate realiza decât dacă acești copii pot avea o bază materială minimală de unde să-și poată deschide mintea pentru a absorbi lumina învățăturii. Credem cu tărie că cheia viitorului oricărei națiuni este în educația dată copiilor de azi.

Bursele de excelență Kiwanis Galați sunt acordate anual unui număr de 25 copii cu rezultate bune la învățătură dintre cei care studiază în liceele din Galați. Bursele se acordă pe perioada unui întreg an școlar și au o valoare de 200 de lei pe lună pentru fiecare copil bursier.

Anul acesta am marcat acordarea ultimelor burse lunare pentru anul școlar 2019-2020 printr-o întâlnire cu bursierii noștri în Parcul Eminescu din Galați.  Întâlnirea, cu respectarea regulilor anti-pandemie, a fost un prilej plăcut de a vedea încă o serie de copii cărora am reușit să le aducem puțin mai mult curaj și siguranță în zborul lor către maturitate și acumularea cunoștințelor ce le vor servi în viitoarele cariere.

Le dorim bursierilor Kiwanis Galați vacanță plăcută și cât mai multe reușite!

 

Alătură-te și tu inițiativelor Asociației Club Kiwanis Galați și fii unul dintre acei oameni care fac minunile să se întâmple și azi! Poți dona orice sumă asociației noastre sau poți discuta cu membrii noștri  despre modul în care ai putea ajuta copiii defavorizați să studieze și să aibă o șansă în plus pentru viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top